Telefon: 0755 046 913   Email: secretariatarpi@yahoo.com
Asociatia romana de psihoterapie integrativa
Sa invatam sa zburam impreuna in calatoria spre noi insine ca mai apoi sa ii invatam si pe ceilalti sa zboare cu noi!
Scrisoare

Stimate cititor,

Numele meu este Gina Chiriac si sunt psihoterapeut integrativ, formator si supervizor in psihoterapie integrativa.

In primul rand as vrea sa va multumesc pentru ca ati ales sa deschideti aceasta pagina si investiti timp pentru a va informa despre cine suntem, ce facem si ce oferim  ca organizatie profesionala de formare in psihoterapie.  

Personal mai intai, apoi ca presedinte al acestei asociatii, sunt foarte bucuroasa ca aceste randuri exista scrise in limba romana si exista cineva care le citeste chiar acum!

Povestea acestei metode de psihoterapie - integrativa - a devenit povestea vietii mele profesionale si simt o multumire sufleteasca de neegalat astazi,  dupa atatia ani, descoperind ca visul meu a prins aripi si a devenit dintr-o  samanta plantata in realitatea campului psihologic romanesc, a rodit si a devenit una, contopindu-se cu visul a mii de psihologi si psihoterapeuti care au ales aceasta forma de psihoterapie, devenind un copac al vietii ce ofera fructele vindecarii si implinirii pentru atat de multi oameni ce vin sa caute vindecare in cabinetele noastre.

De-a lungul anilor, in cadrul  practicii ca psihoterapeut in cabinetul meu, am cautat mereu metode eficiente care sa se plieze pe nevoile pacientilor mei, unici si atat de diferiti si care sa-mi permita  si mie ca psihoterapeut sa ma simt confortabil cu ceea ce sunt, sa-mi permita sa-mi utilizez creativitatea si sa fiu in acord cu etica si deontologia profesionala. Dupa multi ani de cautari, de incercari, am scris un program de formare propriu care era de esenta integrativa. Apoi am gasit in Anglia psihoterapia integrativa si o organizatie profesioanla europeana care mi-a acreditat viziunea si programul cu aplauze(!)... Ajunsesem acasa si imi definisem identitatea profesionala. Am fost foarte fericita.  

A urmat apoi  acreditarea primei asociatii cu program de psihoterapie integrativa din Romania. Era in anul 2007!

Asociatia Romana de Psihoterapie Integrativa este prima asociatie de psihoterapie integrativa care a fost infiintata si acreditata in Romania. 

ARPI - Asociatia Romana de Psihoterapie Integrativa este o organizatie profesionala, non-guvernamentala, care activeaza in domeniul psihoterapiei integrative, acreditata de Colegiul Psihologilor din Romania si Asociatia Europeana de Psihoterapie Integrativa.

Asociatia Romana de Psihoterapie Integrativa este o scoala de formare in psihoterapie integrativa care are la baza o echipa internationala de formatori, cu o vasta experienta profesionala.

Cursurile de Dezvoltare Personala se pot frecventa si in timpul facultatii, reprezentand o conditie preliminara a formarii de baza, care incepe obligatoriu dupa obtinerea licentei.

Cursurile de formare de baza finalizeaza prima etapa de formare in profesia de psihoterapeut. Odata cu obtinerea creditelor necesare(800) cursantii ARPI pot participa la examenul organizat de asociatie, in urma caruia obtin Diploma de psihoterapeut integrativ sub supervizare.

Cu aceasta Diploma de psihoterapeut integrativ sub supervizare cursantii ARPI merg la COPSI unde vor obtine Avizul de Libera Practica pentru profesia de psihoterapeut integrativ sub supervizare.

Odata  cu obtinerea Avizului de libera practica pentru psihoterapeutii sub supervizare in psihoterapie integrativa, se poate deschide cabinetul de psihoterapie.

Urmeaaza apoi doi ani de practica clinica cu indeplinirea prezechizitelor necesare conform cerintelor legale in paralel cu participarea la cursurile de supervizare organizate de ARPI.

La finalizarea acestei perioade si a orelor de supervizare se obtine in urma prezentarii lucrarii de final, Diploma de Psihoterapeut Integrativ.

Cu aceasta diploma psihoterapeutul integrativ poate obtine de la COPSI Atestatul de libera practica in psihoterapie integrativa. Pe treapta de specializare Automon.

Cursurile de formare continua organizate de ARPI, cursuri de specializare unde se aprofundeaza la un nivel avansat tehnici si metode  specifice psihoterapiei integrative asigura pregatirea necesara pentru obtinerea treptei de Specialist in psihoterapia integrativa.

Pentru obtinerea acestor trepte de speciazilare in psihoterapie integrativa, spre deosebire de psihologia clinica, NU ESTE NEVOIE de un alt master.

Cu mult drag si respect pentru devenirea noastra,

Asteptandu-va in viata noastra,

Gina Chiriac