Telefon: 0755 046 913   Email: secretariatarpi@yahoo.com
Asociatia romana de psihoterapie integrativa
Sa invatam sa zburam impreuna in calatoria spre noi insine ca mai apoi sa ii invatam si pe ceilalti sa zboare cu noi!
Formatori
Formatori

Dr. Gina Chiriac
Gina Chiriac este Psiholog principal, psihoterapeut, formator si supervizor in psihoterapie integrativa ,cu specializarea in hipnoza clinica si terapie Eriksoniana, formator si mentor certificat de Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei si de Ministerul Educatiei si Cercetarii.

Este formator in somatoterapie-Scoala Europena de Socio-somatoterapie Franta si analist psihanaliza integrativa. A lucrat in grupuri de terapie cu formatori din Franta, Elvetia, Anglia.Conduce grupuri de formare in psihoterapie integrativa in Romania. Detine Certificat European de Psihoterapie Integrativa (EAIP).Este Presedinte al Asociatiei Romane de Psihoterapie Integrativa (ARPI).

Dr. Ken Evans
Dr. Ken Evans (D.Psych; P.G. Dip Soc Admin; BSc; Dip G.P.T.I; Dip Scpti; FRSA; FEAIP) Ken Evans este psihoterapeut, formator in Psihoterapie Integrativa si Gestalt Terapie,Supervizor, membru al Societatii Regale de Arta si pana in toamna lui 2009 a fost Consultant principal la Institutul de Formare in Psihoterapie Integrativa Scarborough UK. El faciliteaza Masterclasses pentru terapeuti experimentati in UK si Franta.

Este Presedintele fondator (1996-1999) al Asociatiei Europene de Psihoterapie Integrativa (EAIP).In prezent face parte din conducerea EAIP, fiind Register EAIP si este membru de onoare EAIP. Ken Evans a fost Presedintele Asociatiei Europene pentru Terapia Gestalt (EAGT) 2002-2008.Ken Evans a fost Presedintele Asociatiei Europene de Psihoterapie (E.A.P) 1994-1995 si detine certificare europeana EAP, EAGT si EAIP.

Este Formator Invitat la Centre de Formare Europeana si este interesat de spiritualitate si angajament terapeutic in practica clinica si cadre organizationale precum si de probleme legate de Drepturile Omului si Responsabilitatea Sociala.

În prezent este co-autor cu Linda Finlay al cărţii: Relational Centred Research for Psychotherapists, ce a fost publicată de editura Wiley-Blackwell în septembrie 2009. A scris două cărţi cu Maria Gilbert despre Supervizarea Psihoterapiei (acum publicată în 5 limbi) şi Psihoterapie Integrativă (urmând sa fie publicată în Romania sub egida ARPI, Croatia şi Republica Cehă)

Joanna Hewitt Evans
Joanna Hewitt Evans MSc Gestalt Psychotherapy, MA Social Work, EAGT, EAIP

Pana in Noiembrie 2009 Joanna a fost Director Executiv la Institutul de Formare in Psihoterapie Scarborough, UK unde a desfasurat un program de Psihoterapie Gestalt si a contribuit la cursul de formare in Supervizare. Din noiembrie 2009 ea si-a concentrat atentia in totalitate in sprijinirea cresterii rapide si a dezvoltarii Euroips.

Fost asistent social pe probleme de Servicii familiale in Leicester, in prezent practica psihoterapia in Scarborough si este Formator invitat la cateva institutii in Europa, incluzand mai recent Slovenia, Croatia, Grecia si de curand Romania.

Impreuna cu Ken Evans ea conduce workshop-uri de formare in terapia cu Copiii si Adolescentii atat in Marea Britanie cat si in multe tari din Europa. Joanna detine Certificatul European de terapie Gestalt (EAGT).

Joanna a asimilat componente dintr-o gama larga de abordari psihoterapice si a primit de curand (2006) Certificatul European de Psihoterapie Integrativa (EAIP).

Joanna este Co-Director al Euroips. Pana de curand a fost Examinator Extern pentru Institutul de Formare Integrativa in Irlanda si are o vasta experienta de predare in munca sociala. Este autoarea a cateva articole si publicatii de cercetare.

Paul Barber
Profesor Dr. Paul Barber (UKCP; EAGT; BACP; BGS; IDHP)

Este profesor invitat al departamentului de invatare pe baza de lucru Middlesex University si profesor asociat al Institutului Roffey Park, doctorat in facilitarea dezvoltarii personale si contruirea comunitatilor educationale, Surrey University. Preda la numeroase universitati de prestigiu din Europa fiind si examinator extern :University of Manchester MSc in Health Studies ; University of Kingston, BA in Nursing University of Central Birmingham, BA Nursing ; University of Essex, BA Community Studies; University of East London, MA Psychosynthesis; University of Derby, Taught Doctorate Psychotherapy,; London Metropolitan University, MA Gestalt Psychotherapy ; Practitioner Doctorate in Psychotherapy, Middlesex University.

Realizeaza supervizare doctorala , conducand doctorate in :Cranfield College; University of Newcastle The Institute of Education University of Wolverhampton ; University of Surrey ; University of Derby ; University of Middlesex si in prezent la Middlesex University . Este autor a numeroase carti de psihoterapie si este formator si supervizor in Psihoterapie Integrativa si Gestalt Terapie al Asociatiei Romane de Psihoterapie Integrativa.

Angela Carr
Doamna profesor Angela Carr este membru al Consiliului Marii Britanii pentru Psihoterapie (UKCP), lucrează ca terapeut şi supervizor avand o vasta experienta in domeniul psihoterapiei. De-a lungul a zece ani a lucrat în domeniul terapiei şi a dobândit competenţe recunoscute în domenii ca terapia ocupaţională/organizaţională, violenţa sexuală, violenţa domestică, siguranţa personală şi problemele de dependenţă. Activitatea sa de bază, înainte de a intra în terapie, a fost de natură socială, lucrul cu tinerii şi ajutarea celor fără locuinţă. În afară de experienţa clinică şi profesională, cei zece ani pe care i-a petrecut în Africa de Sud , îi dau posibilitatea să înţeleagă pe deplin problemele multiculturale şi practicile anti-opresive.

Este formator si supervizor in cadrul Asociatiei Romane de Psihoterapie Integrativa, in Psihoterapie Integrativa si Gestalt Terapie, iar diploma in Art-Terapie ii ofera dumneaei posibilitatea de a integra elementele specifice acestei abordari in psihoterapie.

CV Angela Carr

JOANNA KATO
M. Sc. psiholog, logoped, Gestalt psihoterapeut.

A absolvit psihologia și logopedie în Polonia. Formare in psihoterapie in terapia Gestalt la Gestalt Fundația de la Atena. Membru al Asociatiei Europene de Gestalt terapeut (EAGT) și trezorier curent la Asociația Elenă de Terapeuții Gestalt. Formare de supraveghere - Centrul European de Studii psihoterapeutice conduse de Joanna și Ken Evans. Trainer asociat la Eurocps.

Traieste si lucreaza in Atena. Din 1994 până în 2001 funcționează ca un psiholog școlar la Atena și voluntarii de la Medicii Lumii (consiliere, munca în stradă cu abuzul de droguri). Din 2006 pana in 2012 lucrarile la centrele de detenție pentru emigranți în așteptarea deportării ca un membru al Medical intervenție ONG. Practică privată din 2002. Joanna lucrează cu persoane provenind din culturi diferite, migranții, persoanele care întâmpină dificultăți în relațiile lor de familie, trecând prin crize. Ea lucrează, de asemenea, ca un supraveghetor cu terapeutul și alți membri ai profesiilor liberale ajuta. Experienta sa profesionala vine de la locul de muncă, la școală, o unitate pentru persoanele în vârstă, organizații non-guvernamentale, de lucru cu voluntarii și din practica privată. Mai multe informații la www.psychologist-athens.com

Joanna lucrează sub supravegherea Fundației Gestalt Atena și Centrul European de Studii psihoterapeutice.

CV Joanna Kato

MARUŠA ZALETEL
Voluntariat: Spitalul de Psihiatrie din Ljubliana (2003-2004), organizatia neguvernamentala pentru sanatate mentala Ozara (1999)

Psiholog in Clinica Psihiatrica Begunje, Slovenia (2005-2006). Srcinile job-ului: psihoterapie individuala si de grup, conversatii suportive si legate de anamneza pacientilor, psihodiagnoza, predarea tehnicilor de relaxare.

Cabinet de psihoterapie in Kranj, Slovenia din Aprilie 2007 pana in prezent. Sarcinile job-ului: psihoterapie integrativa individuala, supervizare integrativ relationala, conferentiere si workshopuri in diferite institutii si la Institutul pentru Psihoterapie Integrativa si Consiliere din Ljubliana (IPSA).

CV Maruša Zaletel

Mihai Anitei
Profesor universitar in cadrul Facultatii de Psihologie si Stiinte ale Educatiei, Universitatea Bucuresti, vicepresedinte al Consiliului Stiintific al Universitatii Bucuresti, doctor in psihologie si coordonator de doctorat, Director al Centrului de Psihologie Aplicata Bucuresti. Este psiholog principal si supervizor in psihologie educationala, muncii, transporturilor si serviciilor si Presedintele Colegiului Psihologilor din Romania.

 

Mihaela Chraif
Mihaela Chraif, doctor in psihologie, asistent universitar la Catedra de psihologie a Facultatii de Psihologie si Stiintele Educatiei, a Universitatii din Bucuresti, unde asigura activitati de seminar si laborator la o serie de discipline de la programul de licenta: psihologia muncii, psihologia mecanismelor cognitive, psihologie experimentala, psihologia in transporturi. Este membra a Colegiului Psihologilor din Romania, psiholog practicant autonom, in psihologia muncii, transporturilor, serviciilor, educationala si detectia comportamentului simulat. A publicat un numar de 3 carti si peste 60 de articole in reviste de specialitate si in volumele unor conferinte nationale si internationale.
 

Aurora Frunza
Doamna Frunză Aurora este Doctor în Medicină, psiholog clinician, psihoterapeut cu practică independentă din anul 1978 .În prezent este cadru didactic titular al Departamentului de Psihiatria şi Psihologia Copilului, Adolescentului şi Adultului - Catedra de Psihologie Medicală şi Medicină Comportamentală din cadrul Universitaţii de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" Bucureşti şi cadru didactic colaborator al Universităţii "Titu Maiorescu", Bucureşti- Facultatea de Psihologie, Master Psihoterapii Cognitiv-Comportamentale, Master Psihologie clinică, hipnoză şi intervenţii terapeutice de scurtă durată.

Este membru fondator al mai multor organizaţii profesionale cu prestigiu naţional şi internaţional. Este formator supervizor în cadrul Asociaţiei de Hipnoterapie şi Psihoterapie Cognitiv-Comportamentală, Asociaţiei Psihologilor şi Medicilor din România, precum şi în cadrul Societăţii Române de Psihosomatică Aplicată şi al Asociaţiei Române de Psihoterapie Integrativa.Deţine competenţe în: psihoterapii cognitiv-comportamentale, terapii scurte, colaborative orientate pe soluţie, consiliere psihologică şi tehnici de sfătuire, hipnoză clinică, evaluarea persoanelor cu handicap, diagnosticul demenţelor şi abordarea lor terapeutică, psihosomatică aplicată, marketing social şi educaţie pentru sănătate.

A înfiinţat în 1990 primul cabinet privat de psihologie certificat de Camera de Comerţ şi Industrie din România. Din anul 2005 până în prezent este membru ales al Colegiul Naţional al Psihologilor din România, Membru în Comitetul Director al Colegiului Psihologilor din România, membru al Comisiei de Psihologie Clinică şi Psihoterapie. În anul 2007 împreună cu alţi psihologi clinicieni şi medici români a înfiinţat Asociaţia Psihologilor şi Medicilor din România( Apsih&Med Romania),asociaţie profesională cu reprezentare naţională. În calitate de preşedinte al Apsih&Med Romania a organizat numeroase cursuri de formare în domeniul psihologiei clinice, training-uri de dezvoltare şi optimizare personală, fiind totodată organizator şi partener al mai multor manifestări ştiinţifice din domeniul psihologic şi medical .

A publicat în calitate de co-autor 4 cărţi şi numeroase articole de specialitate fiind de asemenea psiholog consultant al Jurnalului Naţional, Gazeta de Olt, Gazeta de Sud.

CV Aurora Frunza

Tudora Sima
Doamna Tudora Sima este profesor universitar, doctor in stiinte militare, coordonator de program si trainer in program :"Diseminare .informatii psihanaliza impreuna cu Universitatea Sheffield UK.", avand competente in psihanaliza, psihoterapie, comunicare si relationare terapeutica, psihologie militara, psihopedagogie, psihologie sociala, tulburari de personalitate, psihologie clinica obtinute in cadrul Academiei de Inalte Studii Militare.

In prezent este decan al facultatii de psihologie din cadrul Universitatii Hyperion Bucuresti . Doamna profesor a fost secretar stiintific in cadrul Universitatii Tibiscus Timisoara unde a avut ca activitate principala coordonarea stiintifica a activitatii de cercetare pentru cadre didactice si studenti. Este autor a numeroase lucrari de specialitate si a doua carti: "Elemente de personologie "- Editura Victor, 2004, "Fenomene Psihosociale Contemporane" Editura Victor .2004, carti de psihologie ce constituie resurse valoroase pentru terapeuti, psihologi si stundeti din acest camp de interes. In prezent este formator al Asociatiei Romane de Psihoterapie Integrativa, supervizor si formator in psihologie clinica.

CV Tudora Sima

Gabriela Stoltz
Doamna Gabriela Stoltz este psiholog principal medical, cercetator stiintific, lector universitar, doctor in psihologie. In prezent isi desfasoara activitatea in cadrul Facultatii de Psihologie din cadrul Universitatii Hyperion. Este secretar stiintific si coordoneaza cercul de psihologie si activitatile stiintifice cu studentii, coordoneaza lucrarile de dizertatii si organizeaza practica profesionala. A dobandit competente profesionale in psihologie medicala, psihopedagogie, psihologia copilului si adolescentului, psihologia adultului si varstnicului, inteligenta emotionala, psihologie diferentiala, psihopatologie, consiliere psihologica si educationala, tulburari de comportament, stres si personalitate.

Este profesor in cadrul programului de master al Universitatii Hyperion si supervizor si formator in: Psihologie Clinica, Psihologia Muncii si Psihologie Educationala. Este membru fondator al centrului national de formare profesionala in psihologie. In prezent este formator si supervizor in cadrul Asociatiei Romane de Psihoterapie Integrativa.

CV Gabriela Stoltz

Ioan Andronic
Profesor doctor conferentiar la Disciplinele: Psihologie Medicală. Ştiinţele Comportamentului, Psihologie-Nursing, Sociologie medicală

Cu o activitate predominant practică (psiholog practician in Laboratorul de Sanatate sau profesor la Universitatea din Craiova si U.M.F Craiova) avand contribuţii cu caracter de cercetare. Pe toată durata activităţii dansului de până acum, a participat cu lucrări ştiinţifice axate în principal pe problematica dezvoltării, pe cea a comportamentului şi evident pe cea psihopatologică, la simpozioane de comunicări ştiinţifice, conferinţe şi congrese; si este autorul a numeroase carti.A efectuat activitate de expertiză psihologică în cadrul comisiilor de expertiză psihiatrică ce se ţin săptămânal la Institutul de Medicină Legală Craiova si ca lector asociat, a sustinut cursuri de Psihologie Generală, Psihologie Şcolară, Psihologia dezvoltării umane, Introducere în teoria şi practica psihoterapiei şi consilierii, la Universitatea din Craiova.

CV Ioan Andronic